tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tästä kaikki alkoi...


Nukkekodit ja miniatyyrimaailma on kiehtonut niin kauan kuin muistan. Muutama vuosi sitten yritin tuunailla lapsuuden Lundby-taloani, mutta se ei ulkonäöllisesti innostanut ja tapettien laiton jälkeen asia jäi siihen.
Lainasin kirjastosta joulukuussa -12 tyttäreni kanssa pari nukkekotikirjaa ja siitä se ajatus sitten lähti... :)
Notkuin netissä ja etsin mahdollisia taloja, enkä osannut päättää. Talokuume oli kova ja tietyissä asioissa en kauaa jahkaile vaan homman on edistyttävä:
Porvoon Riimikko-nukkekotikauppa oli lähin myymälä, jossa oli taloja näytillä ja sinne suuntasimme lomapäivän retkelle uuden vuoden aattona 31.12.12 .
No, valinnan vaikeus kaupassa oli lähes suurempi kuin netissä kuvia selaillessa. Loppujen lopuksi sain valintani tehtyä (vaaleanpunainen talo) ja lähdin myyjän kanssa hakemaan talopakettia pihan varastosta. Siellä nökötti valkoinen kartano pahvilaatikoiden päältä ja sitä ihastellessani myyjä sanoi sen olevan kaupan. Talo vaihtui lennossa ja tultiin takaisin kauppaan valmis talo kainalossa :)
Mies pääsi helpommalla, kun ei tarvinnut koota taloa ja talon omistaja lähes heti sisustuspuuhiin.


 

Nälkä kasvaa kuitenkin syödessä ja jo kesällä 2013 oli fiilis, että täytyisi saada lisää huoneita.
Mies lupasi rakentaa nukkekodon laajennusosan, kunhan tekisin piirustukset.
Suunnittelin ja piirtelin; tuplataan tila eli parikerroksinen alakerta tilaukseen.
Lueskelin syksyllä kansalaisopiston lehteä ja bongasin sieltä nukkekodin rakennuskurssin. Peruin rakennustilauksen mieheltäni ja lähdin kurssille. Tuloksena alla oleva laajennusosa, josta täysin kokemattomana timpurina olen melkoisen ylpeä.


Laajennusosa on rakennettu 9 mm vanerista ja pinta on "mannaryynikuorrute", joka on maalattu. Ajatuksena oli, että alakerta olisi ns. kivijalkaosa kartanossa ja siten myös tarkoituksella erivärinen.
 
                                     Valitsin laajennusosan väriksi hennon siniharmaan. Silmä ei kuitenkaan puolessa vuodessa tottunut talojen värieroon vaan maalasin myös valmiina ostetun talon keväällä siniharmaaksi. Alla olevassa kuvassa osat ovat vielä eriväriset.
 
Nyt on tilaa tarpeeksi :) Nämä kuvat ovat alkuvuodesta ja talo on tällä hetkellä hyvässä sisustusvauhdissa. Iäisyysprojektihan tämä on, mutta mihis tässä on kiire?
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti