torstai 10. heinäkuuta 2014

... huoneita

Toiseksi ylimmässä kerroksessa on arkiolohuone ja nuoren neidon, Adeliinan huone. Adeliinan huone on oman tyttäreni "valtakuntaa" eli hän vastaa pääasiassa sisustuksen suunnittelusta - ja äiti toteuttaa :)
Arkiolohuone

 

 


Adeliinan huone. Eläinrakas tyttö: löytyy kissa, koira ,kilpikonna ja lintu.

 
Seuraavassa kerroksessa on Leilan hallinnoima keittiö ja ruokahuone. Keittiö on talon ainoana huoneena "viittä vaille valmis".


Hellan huuva täytyisi fiksata tai tehdä uusi. Huuva on tehty cupsolo-paketista ja päällystetty kaurahiutaleilla + maalattu. Tuhkalla taputeltu. Kaapit ja pesupöytä ostettu valmiina, tuoli ostettu Lahden miniatyyrimarkkinoilta (Christian Lundkvistin käsialaa, kuten myös keittiön toinen tuoli). Hellan olen tuunannut itse puuvalmiista hellasta (se oli liian pieni eli tein uuden hellaosan vanerista ja laitoin siihen luukut). Puukori itse tehty.

Pöytä omaa tuotantoa "Nukkekotielämää"-kirjan ohjeita mukaellen.  Hyllyn olen tehnyt Nukkekoti Väinölän ohjeilla. Matto ostettu viime vuonna Lahden miniatyyrimarkkinoilta.

Ruokasali: kalusto ostettu puuvalmiina ja maalattu. Tuolit päällystetty uudelleen. Matto ostettu tänä vuonna Lahden miniatyyrimarkkinoilta.

Puusohvan olen tehnyt Nukkekoti Väinölän ohjeilla. Vielä pitäisi tehdä tyynyjä yms.
Pönttöuuni tehty keittiöpaperirullasta.

Itse tekemääni laajennusosaan halusin ison salin. Sen sisustaminen tuntuu varsin haasteelliselle, kun tilaa onkin ihan sikana. Ostin sinne tällä viikolla Porvoosta, lelukauppa Riimikosta, sohvakaluston. Sohvakalusto on ruskea, vaikka muut kalusteet tulevat olemaan valkoisia... katsotaan miten se sitten visuaalisesti natsaa, kun saan salin tavaraa täyteen. Saliin on tulossa iso ruokailuryhmä: siellä voi sitten juhlia joulut ja muut isommat juhlat.Hioin kaluston kuluneeksi ja petsasin uudelleen.
 
Tämän olen tehnyt itse ilman kaavoja Nukkekoti Väinölän salin lipastoa matkien. Jostain käsipeilistä jäi tuo pikkupeili pyörimään ja ajattelin, että se olisi hyvä lipaston peili. Lipastossa ei aukea muut kuin laatikot. Aukeaviin oviin ei taidot ja kärsivällisyys vielä riittäneet :). Liimasin lipaston ovet vähän vinksalleen, saranat ovat käytössä kuluneet (=tuotannollisista syistä en niitä suoraan saanut :D)
Kuohuviiniä ei elämässä ole koskaan liikaa, pullo odottelee nautiskelijoita coolerissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti